Vooral woningcorporaties verduurzamen woningen

19 mei 2022

Vooral woningcorporaties verbeteren de energielabels van woningen. Dit blijkt uit onderzoek van het Kadaster. Met name appartementen en tussenwoningen kregen een beter energielabel. Deze woningen zijn veelal in het bezit van woningcorporaties.

Energielabelsprong
Het energielabel geeft weer hoe energiezuinig woningen en andere gebouwen zijn. Hoe beter het labelgetal (A), des te beter een woning geïsoleerd is. Gaat een woning van bijvoorbeeld C naar B, dan spreken we van een labelsprong.

Provincie Utrecht scoort relatief goed
Flevoland heeft veel energielabels A en B. Dat komt doordat het een relatiefjonge provincie is met veel nieuwbouw. De gemeente Utrecht ligt met 45% ‘groene labels’ (label A of B) op het gemiddelde niveau van heel Nederland. Grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag blijven achter. In deze steden hebben circa 1 op de 3 woningen een energielabel A of B.

Meer energie-labels A in 2022
Er zijn meer energielabels A in 2022 ten opzichte van 2018. Dat komt vooral door nieuwbouwwoningen. Bij 70% van de woningen is het energielabel gelijk gebleven tussen 2018 en 2022. Voor bestaande woningen zijn maar beperkt stappen gezet. Bij 70% van de woningen bleef het energielabel gelijk. Dat betekent echter niet dat er niet verduurzaamd is. Het kan zijn dat nog niet een nieuw energielabel is aangevraagd en geregistreerd. Vrijstaande woningen kregen het minst vaak een beter energielabel. Deze woningen zijn vaak in het bezit van particuliere eigenaren.

Rapport Kadaster
Hoe vaak komt een labelsprong voor? En bij welk type woningen en eigenaren? Het Kadaster onderzocht dit voor de periode 2018 tot en met 2022. Lees hier het rapport van het Kadaster voor de belangrijkste inzichten uit het onderzoek.

Terug naar overzicht

Laatste Nieuws

5 april 2024

Digitale inkomensverklaring live

Vanaf 4 april kunnen woningzoekenden in de regio Utrecht hun inkomens- en persoonsgegevens via een […]

Lees meer

12 juli 2023

Reactie op stemming Aedes-congres over landelijk platform sociale huurwoningen

    De woningcorporaties van het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) zijn en blijven groot voorstander […]

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor een woning in Utrecht en omgeving?

Kijk dan op www.woningnetregioutrecht.nl

Website created by OJO Communications