Vacature netwerkstrateeg/directeur RWU-STUW 32-36 uur

11 december 2019

De 20 bestuurders van de netwerken Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) en Stichting Utrechtse Woningcorporaties (STUW) zoeken een bestuurlijk sensitieve academicus, met overtuigingskracht die de beide netwerken verder ontwikkelt. Het doel: het realiseren van de beste woningmarktregio van Nederland door het behartigen van de belangen van de aangesloten corporaties bij belangrijke stakeholders en het creëren van synergie tussen de aangesloten corporaties. Met als resultaat het bieden van een passende en betaalbare woningen in een leefbare buurt. Ben jij een netwerker pur sang die met creativiteit en inspiratie deze ontwikkeling vorm kan geven? Dan zoeken we jou.

De twee netwerken
De corporatiesector is voortdurend in beweging. Samenwerken als sector is nodig om op zowel gemeentelijk als op bestuurlijk niveau onze doelstellingen efficiënt en succesvol te realiseren. Het RWU (20 aangesloten corporaties in de provincie Utrecht) en de STUW (5 stedelijke corporaties) vormen hierin een belangrijke schakel.

RWU  Het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) is het samenwerkingsverband van 20 woningcorporaties in 16 gemeenten in de Utrechtse regio (U16). De gezamenlijke corporaties verhuren in de Utrechtse regio bijna 115.000 woningen, waarvan ruim 95% in de sociale huursector. Dat is zo’n 30% van alle woningen in de Utrechtse regio. Binnen het RWU wisselen de aangesloten corporaties kennis en informatie uit, en werken zij samen op het gebied van onderzoek en monitoring, communicatie en public affairs, belangenbehartiging en waar mogelijk op het gebied van bedrijfsvoering en gezamenlijke inkoop.

STUW  In de STUW werken vijf corporaties die werkzaam zijn in de gemeente Utrecht (Mitros, Portaal, Bo-Ex, GroenWest en SSH) samen aan goede woningen, prettige buurten en woonkansen voor huishoudens met een laag inkomen of anderen die niet zelfstandig in hun huisvesting kunnen voorzien. Dat doen zij in samenwerking met de gemeente Utrecht, de huurdersorganisaties en allerlei organisaties en instellingen in de stad. Deze vijf corporaties zijn ook onderdeel van het RWU.

Werkzaamheden
Om samen nog sterker te worden en de sector in de woningmarktregio op de beste wijze te bedienen, krijgen het RWU en de STUW één netwerkstrateeg / directeur. Je staat hiermee aan de start van een nieuwe fase, waarin de volgende stappen gemaakt worden naar het vervullen van een spelbepalende rol in de regio Utrecht.

Als netwerkstrateeg / directeur heb je drie rollen: 1. Belangenbehartiger, 2. Secretaris en 3. Je zorgt voor synergie tussen de corporaties. Deze rollen vul je bij het RWU anders in dan bij de STUW.

Werkzaamheden RWU  Bij het RWU ben je belangenbehartiger voor de 20 aangesloten corporaties richting de U16 en de provincie Utrecht. Vanuit jouw rol neem je hieraan deel en zorg je dat belangrijke items op tafel komen bij het RWU en vice versa.

Daarnaast onderzoek je mogelijkheden voor samenwerking tussen de aangesloten 20 corporaties. Je adviseert over nut en noodzaak op specifieke terreinen en geeft hieraan concrete invulling. Daarmee creëer je synergie tussen de corporaties.

Werkzaamheden STUW  Ook voor de STUW ben je de belangenbehartiger van de vijf stedelijke corporaties richting de gemeente Utrecht en andere stedelijke partners. Je lobbyt om de maximale resultaten te behalen en onderhandelt waar nodig namens de bestuurders. Dit geeft je de mogelijkheid mee te denken over en invloed uit te oefenen op het stedelijk beleid. Vanuit jouw helikopterview leg je de verbanden en hou je overzicht waarmee we vanuit de STUW resultaat kunnen behalen.

Jaarlijks stelt de STUW in samenwerking met de gemeente Utrecht en huurdersorganisaties de prestatieafspraken op stedelijk niveau vast. Tevens trekt de STUW actief met elkaar op over onderwerpen zoals betaalbaarheid, beschikbaarheid en duurzaamheid. Hierin heb jij een centrale rol.

Voor beide netwerken vervul je de secretarisrol. In afstemming met bestuur zorg je voor de agenda en vergaderstukken en lever je de benodigde beleidsstukken op. Je regelt en organiseert de interne organisatie en communicatie binnen en tussen de stichtingen naar de aangesloten leden. Hierbij word je ondersteund door de secretaresse van de RWU en STUW.

Wie ben jij
Mede door jouw netwerk- en inhoudelijke kwaliteiten kunnen we onze positie versterken op lokaal, regionaal en landelijk niveau.

Je bent een stevige persoonlijkheid met overtuigingskracht die de bevlogen en betrokken bestuurders van de 20 deelnemende corporaties weet mee te nemen en te ondersteunen in hun ambities. Dat betekent dat je proactief bent, communicatief zeer vaardig, met een eigen mening, maar ook weet wanneer een stap terug doen effectiever is. Je kunt schakelen tussen meebewegen en tegenspreken.

Met jouw strategische inzicht weet je effectief te laveren tussen de opvattingen van de corporaties en de wensen die vanuit het (politieke) bestuur naar voren komen. Je hebt ervaring in een soortgelijke rol en een afgeronde universitaire opleiding of universitair werk- en denkniveau. Ervaring in de corporatiesector is niet het belangrijkste. Affiniteit en feeling met het maatschappelijk karakter en de stakeholders van de sector wel.

Wat bieden wij
Een werkweek van maximaal 36 uur, waarbij privé-werk balans een belangrijk item is. Hiertoe geven we je de verantwoordelijkheid om dit zelf, rondom de agenda’s van de RWU en STUW in te plannen. Het bijwonen van besprekingen in de avonduren hoort daarbij. Thuiswerken of een vierdaagse werkweek zijn mogelijk.

Jouw standplaats is Portaal in Utrecht. We streven ernaar dat je in de toekomst als werklocatie gebruik gaat maken van verschillende deelnemende corporaties.
Je krijgt een contract voor één jaar bij een van de aangesloten corporaties, met een intentieverklaring tot omzetten naar onbepaalde tijd. De functie is ingedeeld in schaal M, salarisschaal € 4661,- tot € 6661,- bruto.
Groei en ontwikkeling zijn belangrijk. We stimuleren dit door te voorzien in een aantrekkelijk ontwikkelbudget.

Wil je meer weten

Heb je vragen over de procedure? Neem dan contact op met Susan van de Laak, projectleider van KLIMMR, team@klimmr.nl of 06-15 85 84 59. Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Marije Eleveld voorzitter STUW en DB-lid RWU, Marije.Eleveld@BOEX.nl of 06-29 58 48 81. Voor meer informatie over de netwerken, kijk op de website van RWU en STUW.

Reageren
Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende functie? Dan willen we je graag leren kennen. Stuur je CV en korte motivatie uiterlijk 5 januari naar team@klimmr.nl. De eerste gesprekken staan gepland op 8 januari. Een potentieel beoordeling en CV check zijn onderdeel van de wervingsprocedure.
De werving & selectieprocedure wordt verzorgd door KLIMMR, het samenwerkingsverband van 21 corporaties in Midden-Nederland die zich richten op het delen van kennis, expertise en talenten van medewerkers in deze corporaties.

 

Geef een reactie

Terug naar overzicht

Laatste Nieuws

22 april 2024

CO2-monitor RWU

Sinds 2021 verzamelt Atriensis de data van de daadwerkelijke CO2-uitstoot van de Utrechtse woningcorporaties, die […]

Lees meer

5 april 2024

Digitale inkomensverklaring live

Vanaf 4 april kunnen woningzoekenden in de regio Utrecht hun inkomens- en persoonsgegevens via een […]

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor een woning in Utrecht en omgeving?

Kijk dan op www.woningnetregioutrecht.nl

Website created by OJO Communications