Seminar Domein-overschrijdend Samenwerken

14 september 2022

Het seminar ‘Domein-overschrijdend Samenwerken’ op 8 september 2022 in het Fulcotheater in IJsselstein stond in het teken van samenwerking. De maatschappelijke opgave en de rol van een netwerkorganisatie waren de centrale uitgangspunten. Het seminar werd georganiseerd ter ere van het afscheid van Henny van den Heiligenberg bij Cazas Wonen en voorzitter van RWU.

De corporatiesector bestaat al vele decennia en huisvest verschillende doelgroepen, waarvan sommigen relatief veel zorg en aandacht nodig hebben. Hoe organiseren we deze zorg en aandacht in het huidige digitale tijdperk? Dat was het centrale thema van deze inspirerende middag.

Seminar: sprekers en discussie
Het programma bestond uit diverse sprekers en een levendige discussie, die werd geleid door Jo Bronckers (Fibree) en Erik van Wijk (DeWaardeFabriek) aan de hand van diverse stellingen. De eerste spreker was Claudia Siewers, directeur Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland. Zij presenteerde de visie en het proces achter de nieuwe versie ‘Visitatie woningcorporatie’. Erik van Wijk, de grondlegger van DeWaardeFabriek, liet zijn licht schijnen over een duurzame maatschappelijke impact via domein-overschrijdend samenwerken. Marjet Rutten liet zien als afsluitende spreker zien hoe standaardisatie en samenwerking in de bouwsector de kostprijs per woning kan drukken, terwijl de kwaliteit van de woningen toeneemt en de druk op de woningmarkt kan verlichten. De middag werd vakkundig begeleid door dagvoorzitter Cor Snoeijs, bestuurder bij Stekademy.

Henny van den Heiligenberg: bouwer en verbinder
Na het seminar stond Henny van den Heiligenberg in de schijnwerpers. Henny heeft meer dan dertig jaar een grote bijdrage geleverd aan de volkshuisvesting in IJsselstein. Voor die bijdrage ontving hij uit handen van Aedes-voorzitter Martin van Rijn de Corporatiepenning. Als bestuurder van woningstichting Provides – die op 1 januari 2022 fuseerde met GroenWest tot Cazas Wonen – was Henny voorzitter van het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). We bedanken Henny voor zijn jarenlange inzet, zijn kennis en ervaring.

Terug naar overzicht

Laatste Nieuws

22 april 2024

CO2-monitor RWU

Sinds 2021 verzamelt Atriensis de data van de daadwerkelijke CO2-uitstoot van de Utrechtse woningcorporaties, die […]

Lees meer

5 april 2024

Digitale inkomensverklaring live

Vanaf 4 april kunnen woningzoekenden in de regio Utrecht hun inkomens- en persoonsgegevens via een […]

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor een woning in Utrecht en omgeving?

Kijk dan op www.woningnetregioutrecht.nl

Website created by OJO Communications