RWU tekent woondeal voor bouw 22.000 corporatiewoningen in regio Utrecht

13 maart 2023

Vandaag ondertekende RWU-voorzitter Saar Spanjaard de Woondeal regio Utrecht. Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties zetten gezamenlijk de schouders onder de bouw van ruim 61.000 nieuwe woningen in de periode tot en met 2030. De woningcorporaties in de regio zetten zich in voor de realisatie van ruim 21.769 corporatiewoningen, bestaande uit 20.262 sociale-huurwoningen en 1.507 middenhuurwoningen. Deze aantallen worden, wat betreft de nieuwbouwopgave, leidend voor de lokale prestatieafspraken die gemeenten, corporaties en huurders maken.

Saar Spanjaard: “Het is ontzettend belangrijk dat we snel meer betaalbare huizen toevoegen voor mensen met een bescheiden inkomen. De Utrechtse corporaties staan in de startblokken om deze huizen te realiseren. Samen met onze maatschappelijke partners willen we sterke buurten en woongemeenschappen maken waar het voor iedereen fijn wonen is. De urgentie is enorm, de woondeal is een belangrijke stap richting versnelde realisatie. De woningzoekenden in onze regio rekenen op ons!”

Terug naar overzicht

Laatste Nieuws

30 maart 2023

RWU pleit voor scherpere definitie sociale huur

In zijn reactie op de consultatietekst van de Wet Versterking Regie op de Volkshuisvesting heeft […]

Lees meer

13 maart 2023

RWU tekent woondeal voor bouw 22.000 corporatiewoningen in regio Utrecht

Vandaag ondertekende RWU-voorzitter Saar Spanjaard de Woondeal regio Utrecht. Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en […]

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor een woning in Utrecht en omgeving?

Kijk dan op www.woningnetregioutrecht.nl

Website created by OJO Communications