Projectbezoek bij Cazas Wonen

9 mei 2022

Op 7 april 2022 was een delegatie van Mitros, Portaal, Vecht & Omstreken, Viveste en Heuvelrug Wonen te gast bij Cazas Wonen. We bezochten twee eengezinswoningen, die gebouwd zijn begin jaren ’70 uit de vorige eeuw. Deze woningen zijn onlangs voorzien van moderne installaties en duurzame bouwkundige maatregelen. Met deze duurzame ingrepen wordt gekeken wat het effect is op het energieverbruik in bewoonde staat. De uitkomsten worden gebruikt als waardevolle informatie over de wijze van verduurzamen, de kosten en de opbrengsten. Dat laatste geldt niet alleen voor de verhuurder, maar zeker ook voor de bewoners.

foto: Egbert Kunst – strategisch adviseur vastgoed bij Cazas Wonen – heet de aanwezigen van harte welkom!

Rokus Wijbrans – expert en adviseur op gebied van de energietransitie en werkzaam bij CarbonCapital Solutions – presenteerde welke maatregelen in de woningen zijn. Daarna kregen we een rondleiding met uitleg bij de installaties van Krijn Smallenburg, Theo Zonneveld en Rafik Arafat, adviseurs en projectleiders vastgoed van dit verduurzamingsexperiment van Cazas Wonen.

Leren van nieuwe technieken en ervaringen opdoen
De woningen hebben elk een eigen pakket aan maatregelen. Eén woning is all-electric en daarmee gasloos. Beide woningen zijn geïsoleerd en hebben o.a. vloerverwarming en balansventilatie. Het energielabel is A+. Voor dit type woningen een enorme sprong. Nu de woningen zijn opgeleverd, kunnen de bewoners er gaan wonen. De komende periode worden verschillende metingen verricht. Deze metingen zijn bedoeld om inzicht te krijgen en te leren over o.a.: het verbruik van de installaties, de temperatuur en CO2-concentraties per ruimte, piekbelasting, teruglevering van de zonnepanelen, en het effect van koeling op het energieverbruik. De meetresultaten zijn medio 2023 bekend. Met deze kennis en ervaring leren we meer over de ingrepen die de energietransitie vereisen, waarbij de woningen comfortabel en betaalbaar blijven.

Programma duurzaamheid RWU
Dit projectbezoek is georganiseerd door Egbert Kunst voor de Utrechtse woningcorporaties betrokken bij het programma duurzaamheid RWU. Egbert Kunst is strategisch adviseur vastgoed bij Cazas Wonen. Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU) is een samenwerking tussen 17 woningcorporaties in de U16. Binnen het programma duurzaamheid wordt kennis opgedaan en ervaringen gedeeld. Op deze manier werken de Utrechtse woningcorporaties aan de energietransitie en het verduurzamen van hun woningportefeuilles.

Terug naar overzicht

Laatste Nieuws

22 april 2024

CO2-monitor RWU

Sinds 2021 verzamelt Atriensis de data van de daadwerkelijke CO2-uitstoot van de Utrechtse woningcorporaties, die […]

Lees meer

5 april 2024

Digitale inkomensverklaring live

Vanaf 4 april kunnen woningzoekenden in de regio Utrecht hun inkomens- en persoonsgegevens via een […]

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor een woning in Utrecht en omgeving?

Kijk dan op www.woningnetregioutrecht.nl

Website created by OJO Communications