Afgelopen jaar 1.614 nieuwe sociale huurwoningen in regio Utrecht

29 november 2021

 

 

De in de RWU verenigde woningcorporaties hebben in 2020 maar liefst 1.614 nieuwe sociale huurwoningen opgeleverd. Dit blijkt uit de vandaag gepubliceerde Regionale Corporatiemonitor 2021.

De corporaties hebben hiermee hun gemiddelde van de laatste jaren fors verbeterd. Dat is een grote prestatie in de gegeven omstandigheden van gebrek aan bouwlocaties en lange procedures.

Bouwdeal om opgave te halen

Samen met het rijk, de provincie en de gemeenten is vastgesteld dat het nodig is om 2.700 nieuwe sociale huurwoningen per jaar te realiseren in de regio Utrecht.  Om dat aantal te halen, zijn meer bouwlocaties en snellere procedures nodig.

RWU-voorzitter Henny van den Heiligenberg: “Daarom pakken wij de handschoen op en gaan wij in gesprek met de gemeenten in de Regio Utrecht om samen een Bouwdeal te sluiten. Hierin maken we afspraken over realisatie van die nieuwe woningen. Ook zullen wij er volgend jaar bij de nieuwe gemeenteraden op aandringen om in hun coalitieakkoorden oplossingen op te nemen die zorgen voor locaties en snelheid.”

Dit alles doen de woningcorporaties in het belang van hun huurders en de woningzoekenden in de regio Utrecht.

Terug naar overzicht

Laatste Nieuws

30 maart 2023

RWU pleit voor scherpere definitie sociale huur

In zijn reactie op de consultatietekst van de Wet Versterking Regie op de Volkshuisvesting heeft […]

Lees meer

13 maart 2023

RWU tekent woondeal voor bouw 22.000 corporatiewoningen in regio Utrecht

Vandaag ondertekende RWU-voorzitter Saar Spanjaard de Woondeal regio Utrecht. Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en […]

Lees meer

Bekijk alle nieuwsberichten

Inschrijven voor een woning in Utrecht en omgeving?

Kijk dan op www.woningnetregioutrecht.nl

Website created by OJO Communications